Melania Trump

Melania Trump, blocată în reședința din Hamburg din cauza protestelor violente

Soția președintelui american, Melania Trump, era blocată vineri în reședința sa din Hamburg din cauza numeroaselor manifestații anti-G20 din orașul german, au anunțat purtătorul sau de cuvânt și o sursă apropiată delegației americane, scrie AFP.

„Nu am obținut pâna în prezent autorizația din partea poliției pentru a părăsi locuința”, a precizat acest purtător de cuvânt, pentru agenția de presă germană DPA.

O sursă apropiată delegației lui Donald Trump la G20 a confirmat această informație.

Poliția germană a anunțat vineri că a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa un nou protest început la Hamburg, unde are loc vineri și sâmbătă summitul G20 al statelor industrializate și puterilor emergente, în prezența a numeroși lideri, inclusiv președintele SUA, Donald Trump. Protestatarii adunați în piața Millerntor au încercat să se îndrepte către zona portuară, fără a avea permisiunea în acest sens, a precizat poliția pe Twitter, transmite DPA.

Polițiștii au cerut întăriri de urgență pentru a face față protestelor violente împotriva summitului care au început din cursul nopții de joi spre vineri. Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne a menționat că au mai fost trimiși circa 200 de ofițeri pentru a răspunde solicitării de ajutor și că un număr de 23 din cei 800 de ofițeri aflați deja la fața locului au fost răniți până acum în ciocnirile cu manifestanții.

Facebook Comments
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *