Taxi Aerian

Călătoriile aeriene cu taxiul tot mai aproape de realitate

Visul de a te urca într-un vehicul zburător și de a plana peste traficul infernal din orașul tau, este tot mai aproape de realitate.

Compania germana, Lilium, a testat cu succes luna trecută un prototip zburător cu două locuri care poate decola și ateriza pe verticală. Acest fapt, le-a dat încredere inginerilor germani pentru a creea un model de producție cu 5 locuri.

Lilium Jet

Aeronava ce are o formă de ou și poate fi alimentată de la o banală priză de perete, poate decola chiar și dintr-o grădină, poate urca și coboarî vertical ca un elicopter dotorită celor 36 de motoare amplasate pe cele doua aripi.Jetul motoarelor fiind direcționat de 12 flapsuri rotative.

LILIUM JET

Litium Jet nu creează emisii nocive și este mult mai silențios decât aeronavele convenționale, are o autonomie de 320 km și o viteză maximă de croazieră de 290 de Km/H.

Pentru o siguranță maximă, fiecare motor este protejat individual, astfel încât, defecțiunea unui motor nu le afectează pe celelalte. Jetul are  senzori sofisticați, ce împiedică pilotul să efectueze manevre dincolo de parametrii de siguranță ai zborului.

Lililum Jet

Compania Lilium a fost înființată de către 4 studenți absolvenți ai Universitații din Munchen în anul 2015. Unul dintre ei spune că : „Pe termen lung, obiectivul nostru este acela de a construi o aeronavă pe care nu și-o permit numai bagații, care poate face posibil transportul aerian privat pentru un număr mult mai mare de persoane”

Facebook Comments
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *