De ce trebuie să mănânci ceapă mai des. Știi cu adevărat ce proprietăți terapeutice remarcabile are?

O ceapă ceva mai mare (la 150 g) oferă: 19% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina C, 10% din cea de mangan, 9% din cea de vitamină B6, 7% din cea de folați, 6% din cea de potasiu și 10% din necesarul de fibre. Ceapa conține antioxidanți redutabili, printre care quercetina și sulful. Ceapa se numără printre cele mai bogate surse alimentare de quercetină. Acesta acționează ca un antioxidant care poate preveni apariția cancerului.

Ceapa sectiune

Ceapa susține sănătatea orală! Deși mirosul de ceapă nu-i cel mai agreabil, mestecarea acestei legume duce la eliberarea substanțelor ce ucid bacteriile generatoare de carii. La 3 minute după ce am început să mâncăm ceapă (crudă) sunt nimicite majoritatea bacteriilor dăunătoare din cavitatea bucală.

Ceapa contribuie la prevenirea cancerului de colon! Quercetina, un flavonoid extrem de benefic, consolidează imunitatea și previne dezvoltarea tumorilor. Descoperire recentă: combinate, substanțele active din ceapă și turmeric au capacitatea de a reduce dimensiunile și mărimea leziunilor precanceroase din tractul intestinal al omului. Quercetina are și alte beneficii, reducerea simptomelor infecțiilor vezicii urinare, ajută prostata și scade tensiunea arterială.

Ceapa decojita

Flavonoidele sunt responsabile pentru pigmenții din multe fructe și legume. Studiile au arătat că acestea pot contribui și la reducerea riscului de îmboalnăvire cu sindromul Parkinson, boli cardiovasculare și accidente vascular cerebrale.

Alte substanțe fitochimice importante din ceapă sunt disulfurile, trisulfurile, cepaenele și vinil-ditiinile. Toate acestea sunt benefice în menținerea sănătății și au proprietăți anticancerigene și antimicrobiene.

Ceapa este antibacteriană! Sulfurile și tiosulfinații previn afecțiunile provocate de către germeni precum E.coli și Salmonella.

Ceapa determină înlăturarea toxinelor! Metionina și cistina existente în ceapă sunt foarte eficiente în eliminarea metalelor grele (plumb, cadmiu, mercur) din organism. Procesul de detoxifiere este susținut și de către vitamina C, în care ceapa (crudă) este bogată.

 

Ceapa este utilă cardiacilor! Ea preîntâmpină formarea periculoaselor cheaguri și subțiază sângele, permițându-i să circule cu ușurință. Reduce riscul de atac de cord, diminuează trigliceridele și colesterolul. Este recomandată hipertensivilor, grație conținutului de quercetină.
Ajută la prevenirea osteoporozei, diminuând pierderile de masă osoasă!

Ceapa este utilă cardiacilor! Ea preîntâmpină formarea periculoaselor cheaguri și subțiază sângele, permițându-i să circule cu ușurință. Reduce riscul de atac de cord, diminuează trigliceridele și colesterolul. Este recomandată hipertensivilor, grație conținutului de quercetină.

Ajută la prevenirea osteoporozei, diminuând pierderile de masă osoasă!

 

Facebook Comments
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *