Congresul Pnl

VIDEO LIVE. A început Congresul PNL: Cristian Bușoi și Ludovic Orban se luptă pentru șefia partidului

Liberalii își aleg astăzi președintele. Cristian Bușoi și Ludovic Orban se luptă pentru șefia partidului. Congresul PNL va avea loc la Romexpo și va reuni 5.000 de delegați, care vor vota moțiunile prezentate de cei doi candidați. La lucrări sunt prezenți și foștii lideri ai partidului Vasile Blaga și Emil Boc.

Congresul PNL a început, sâmbătă, la Romexpo, în prezența a aproximativ 3.000 de delegați din cei 5.000 anunțați inițial. La lucrări participă parlamentari, lideri locali, europarlamentarii PNL.
Cei doi candidați, Ludovic Orban și Cristian Bușoi se pregătesc să își prezente moțiunile în fața membrilor PNL.

În primul rând se află mai mulți lideri vechi ai partidului: primarul Clujului, Emil Boc și fostul președinte Vasile Blaga, sau Petre Roman.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, prin vocea consilierului Laurențiu Ștefan, delegaților prezenți la Congresul PNL.

”Îmi doresc şi preşedintele Iohannis îşi doreşte acest lucru, ca această energie să se transforme în zilele, lunile şi anii viitori în proiecte pentru România şi pentru cetăţenii acestei ţări. România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de partide puternice. Prin partid puternic nu înţelegi însă un partid unde liderul său este puternic, ci un partid unde democraţia internă este reală, unde există dezbatere, unde toate resursele partidelui sunt folosite la potenţialul lor maxim”,

se arată în mesajul lui Klaus Iohannis, transmis de consilierul prezidențial.
Șeful statului mai spune că un partid puternic înţelege preocupările, grijile, nevoile şi aspiraţiile electoratului său şi răspunde articulând programe şi politici publice eficiente şi responsabile.

”Un partid puternic oferă, în acelaşi timp, cetăţenilor o viziune pentru România, arată clar de ce vrea puterea şi ce va face cu ea, un partid puternic va convinge imediat că exercită puterea nu pentru liderii săi sau pentru apropiaţii lor, ci pentru cetăţeni şi comunităţile lor, pentru a intări postura României în plan regional, european şi în lume”,

a mai transmis președintele Klaus Iohannis.

Facebook Comments
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *